Jáhlové bochánky
Tak dnes jsem vytvořila něco cíleně na putování. Bochánky do ruky jsou velice praktické. A když jsou ještě chutné a zdravé, tak je to bomba nemyslíte?
Co potřebujeme:
- 1 hrneček jáhel
- 1 balení sojové maso
- 2 ks mrkev
- 1/4 dýně Hokaido
- 1 cibule – i jarní – dodá vám další barvu do jídla, což je lákavé i pro oko
- 1 mozzarela
- sýr gouda
- sezamové semínko
- Tahini
Uvaříme se jáhly: stejně jako rýži je třeba hodně proplachovat a já je vařím pro dobrou chuť se zeleninovým bujónem. Po zavření ještě 15 min pod pokličkou, pak odstavit a nechat ještě dojít. Zvlášť si uvaříme sojové maso. Po vychladnutí krájíme na malé kousky, aby se dobře tvořily bochánky. Do mísy si na hrubo nastrouháme mrkev a mozzarelu. Přidáme cibuli, Tahini a sůl. Společně se sojovým masem a jáhly vytvoříte směs těsta. Na plech s pečícím papírem pokládáte bochánky. Na každý kus přidáme menší množství sezamových semínek a posypete sýrem. Do předehřáté trouby vložíme a pečeme grilem na 150 stupňů až se vytvoří kůrčička a vůně se bude linou celou kuchyní. Stačí vložit do krabičky a hurá na cestu třeba do Prahy jako já :-).
- Publikoval Martina Kopečná
- v kategorii Zdravé recepty od Martulky
- 22.10.2015 18:34
- Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jáhlové bochánky
Kontakt
Bc. Martina Kopečná
Denisova 294/29, 779 00 Olomouc – 2. patro
Tel.: +420 731 472 971 Email:olomouckopecna@gmail.com
Nejnovější komentáře