Čočkové karbanátky
Co potřebujeme :
- 1 hrneček čočky – namočit den dopředu
- 1 velká mrkev
- 1/4 celeru
- 1 menší cuketa
- 4 stroužky česneku
- kukuřičná krupice
- 1 cibule
- Tahini
- sůl bylinková, kmín
Předem namočenou čočku uvaříme do měkka nejlépe s římským kmínem, aby nebyly prdíky :-). Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme na hrubo, spolu s cuketou a česnekem. Cibuli nakrájíte na drobno a za rozpálené pánvi restujeme spolu s nastrouhanou zeleninou. Přidáme i sůl, kmín, popřípadě další bylinky dle chuti kuchaře :-). Do větší mísy vysypeme uvařenou čočku a tyčovým mixérem rozsekáme na kaši .Přidáme restovanou zeleninu. Přisypeme kukuřičnou krupici tak, aby s nám vytvořilo těsto. Na plech si rozprostřeme pečící papír a postupně vkládáme vytvarované bochánky. Samozřejmě lze i osmažit na pánvi, ale jsou dost mastné. Karbanátky můžete ještě posypat sezamovým semínkem pro pěkný vzhled. Pečeme v troubě na formu grilu na 200 stupňů po dobu, než se vytvoří znatelná krustička. Příloha dle chuti u mě zvítězila dýňová kaše.
- Publikoval Martina Kopečná
- v kategorii Zdravé recepty od Martulky
- 8.10.2015 9:50
- Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Čočkové karbanátky
Kontakt
Bc. Martina Kopečná
Denisova 294/29, 779 00 Olomouc – 2. patro
Tel.: +420 731 472 971 Email:olomouckopecna@gmail.com
Nejnovější komentáře